Când vine vorba de cârje ortopedice, alegerea modelului este esențială pentru confortul și siguranța dumneavoastră. Indiferent de afecțiunea suferita, noi suntem aici pentru a vă ajuta în procesul de selecție.
Pentru a alege cârja potrivită, trebuie luate în considerare următoarele:
- Tipuri de cârje
- Cum alegem modelul de cârjă potrivită?
- Menținerea și îngrijirea cârjelor
- Ajustarea înălțimii
- Îmi trebuie una sau două cârje?
- De unde poți cumpăra cârje?
- Întrebări frecvente
- Ce vă oferim noi
Tipuri de cârje
Cârje subaxilare
Acestea sunt adesea recomandate persoanelor care au nevoie de sprijin suplimentar și sunt comune în rândul celor care se recuperează după operații sau accidentări grave. Aceste cârje asigură stabilitate și încredere, datorită sprijinului subaxilar, fiind preferate de persoanele care își doresc siguranță maximă.
Cârje de antebraț
Preferate de pacienții activi care necesită mobilitate suplimentară, aceste cârje oferă mai multă libertate și flexibilitate în mișcare. Aceste cârje sunt preferate de persoanele care își doresc mai multă libertate de mișcare, fără a fi incomodate de dimensiunea lor.
Cum alegem modelul de cârjă potrivit
Alegerea dintre cârjele subaxilare și cele de antebraț depinde adesea de forța și stabilitatea părții superioare a corpului.
Tinerii activi cu o forță bună în brațe pot opta pentru cârjele de antebraț, în timp ce persoanele care necesită suport crescut și au probleme de echilibru ar putea prefera modelul subaxilar.
Testarea practică
Dacă este posibil, încercarea ambelor tipuri de cârje înainte de achiziție este ideală. Confortul personal și siguranța în utilizare sunt cele mai importante criterii de luat în considerare.
Ajustarea înălțimii
Ambele tipuri de cârje permit reglarea înălțimii, astfel încât să se potrivească perfect staturii utilizatorului, oferind o postură corectă și reducând tensiunile inutile. Reglarea se face ușor, în funcție de model, folosind unul dintre cele două sisteme:
- Buton: se apasă butonul și se ajustează partea inferioară a cârjei până la înălțimea dorită.
- Clema: se scoate clema, se reglează cârja și apoi se fixează clema la loc.
Menținerea și îngrijirea cârjelor
Pentru curatate se pot folosi o laveta cu apa si sapun.
Amortizorul de la baza cârjei, sau pufărul, este o componentă care se poate uza și trebuie verificată și înlocuită (daca este uzată) pentru a menține aderența și confortul.
Cărjele noastre sunt fabricate din aluminiu ușor și plastic durabil pentru o utilizare îndelungată și fiabilă.
Îmi trebuie una sau două cârje?
În funcție de nevoile dumneavoastră specifice, este posibil să aveți nevoie de o singură cârjă sau de doua.
De regula, pacienții care au voie să pună presiune pe picior, pot folosi o singura cârjă. În schimb, pacienții care nu au voie să pună presiune pe picior vor folosi neapărat două cârje.
Aceste indicații vă sunt oferite de medicul de recuperare și trebuie să le ascultați cu strictețe.
De unde poți cumpăra cârje?
Este important să achiziținați cârje de la un furnizor de încredere pentru a vă asigura de calitate și siguranță. Evitați cârjele second-hand care pot prezenta uzuri nevăzute și vă pot compromite siguranța.
Întrebări frecvente
1. Cum aleg dimensiunea corectă a cârjelor?În general, aveți șanse mai mari să gasiți cârje de mărime universală decât cârje pe marimi individuale (S,M,L), așa că nu trebuie să vă faceți grijă pentru acest aspect. Totuși, verificați descrierea produsului pe care îl alegeți pentru a fi sigur.
2. Cât timp trebuie să folosesc cârjele?
Perioada de utilizare a cârjelor depinde de afecțiunea pe care o aveți. Medicul de recuperare este cel mai în măsură să vă ofere aceste informații, deoarece monitorizează procesul dumneavoastră de recuperare.
3. Câtă greutate pot susține cârjele?
Cârjele, în medie, pot suporta o greutate de până la 130 kg.
4. Cum previn alunecarea cârjelor?
În primul rând, amortizoarele (componenta de cauciuc din vârful cârjei) trebuie să fie în condiție bună. Când este prea uzată, tija metalică a carjei poate trece prin cauciucul amortizorului, iar metalul face contact cu solul. Acest lucru poate duce la pierderea aderenței, mai ales pe suprafațe precum gresia. Asigurați-vă că înlocuiți amortizorul la timp, uzura acestuia depinzând de cât de des utilizați cârja și suprafețele pe care mergeți.
Pentru sezonul rece, când este gheață pe jos, există amortizoare cu țepi metalici care intră în gheață și asigură o aderență bună.
5. Cum pot evita durerile în mâini?
Durerile acestea intervin după o utilizare îndelungată a cârjelor. Din fericire, există cârje care au mâner cu cauciuc moale, care amortizează presiunea exercitată asupra mâinilor.
De asemenea, dacă utilizați cârje subaxilare, aceste dureri pot interveni și la subraț. Carjele noastre subaxilare oferă protecții de cauciuc pentru zona mâinilor și pentru zona subrațului.
Ce vă oferim noi
Pe site-ul nostru găsești o selecție vastă de cârje ortopedice de înaltă calitate. Oferim produse durabile și la prețuri competitive, pentru a te asigura că mobilitatea ta este întotdeauna la nivelul așteptărilor. Poți cumpăra cârje ortopedice direct din magazinul nostru fizic din Timisoara, sau poți comanda de pe site-ul nostru și iți asigurăm transportul cârjelor oriunde în România.