Telefon: 0770.713.849

Cosul este gol

» BLOG » Orteze si Proteze

Momentan nu sunt introduse produse in aceasta sectiune.



Orteza și proteza

Diferențe între cele două




De-a lungul timpului, cu experiența acumulată pe care am dobândit-o ajutând zeci de mii de pacienți, am observat că mulți dintre ei au o percepție greșită asupra celor doi termeni, folosindu-i greșit. Sunt pacienți care, când aud cuvântul orteza, se panichează, confundând orteza cu proteza.

Noi suntem aici să vă explicăm ce înseamnă fiecare și ce rol servesc.

Principiul de functionare


Lucrul pe care cele două le au în comun este faptul că ambele sunt foarte utile la rezolvarea diferitelor probleme care pot afecta diferite părți ale corpului, însă funcțiile acestora sunt foarte diferite.

Orteza asistă si stabilizează o parte a corpului, iar proteza înlocuiește parțial sau în totalitate o parte a corpului.

Orteza


Ortezele sunt dispozitive care oferă stabilitate, elimină presiunea exercitată pe o anumită parte a corpului, protejează și înlocuiește ghipsul.

De asemenea, ortezele oferă un grad mai mare de reglaj și posibilitatea pacientului să mențină igiena membrului afectat, în condițiile în care medicul aprobă acest lucru.

Ortezele pot fi simple, precum genunchiera medicală elastică din poliester care este confecționată dintr-un material flexibil, iar scopul ei este să ofere o compresie ușoară în jurul genunchiului și stabilitate.

Ortezele pot fi și mai inteligente, precum este și orteza de genunchi reglabilă cu articulații ce permite reglarea gradelor de flexie și extensie prin intermediul unor găurele și pini de fixare.

În general, ortezele sunt fabricate pe mărimi pentru a se potrivi tuturor pacienților, dar există și orteze pe măsură individuală, care se confecționează în urma unor măsurători pe pacient.

Proteza


Proteza este un dispozitiv medical care înlocuiește parțial sau în totalitate un membru cu malformații, deformate sau amputat. Scopul protezei este să înlocuiască membrul cu probleme pentru a-i restabili funcțiile, oferind cât se poate de mult confort pacientului în acest proces.

Spre deosebire de orteze, protezele sunt produse personalizate individuale pentru necesitățile fiecărui pacient. Dacă ne gândim puțin, este un lucru logic, deoarece fiecare corp este diferit.

Există și excepții rare, precum ar fi protezele de sân, care sunt gata prefabricate, iar alegerea ei se face prin probe.

Red Ortopedic Med vă pune la dispoziție o gamă largă de orteze și dispozitive medicale.

De asemenea, noi efectuăm și proteze de cea mai bună calitate, care se confecționează în urma unor măsurători efectuate de tehnicianul ortoprotezist. Tel: 0770 713 849


spacer
Website detinut de RED ORTOPEDIC MED S.R.L., CIF: RO36754170, Reg.Com: J35/3144/17.11.2016