Telefon: 0770.713.849

Cosul este gol

» BLOG » Cum alegem cadrul de mers potrivit?

Momentan nu sunt introduse produse in aceasta sectiune.


Cum Să Alegi Cadrul de Mers Potrivit: Ghid Simplificat




Cadrul de mers este un articol medical care are ca scop asigurarea mobilității și stabilității utilizatorului, indiferent că vorbim de persoane în vârstă sau persoane care au nevoie de un articol pentru susținere în momentul în care se deplasează.

Un cadru de mers poate schimba drastic viața utilizatorului, permitându-i să participe în mai multe activități zilnice pe care nu le-ar putea efectua fără ajutorul acestui articol medical.

Cadrele de mers sunt de mai multe feluri, oferind diferite funcții pentru a îndeplini nevoile persoanei în cauză.

Cuprins


Intrebați specialistul

Înainte de a alege un cadru de mers, este crucială consultarea cu un medic sau un fizioterapeut. Aceștia pot oferi recomandări personalizate bazate pe condițiile medicale, nivelul de mobilitate și obiectivele specifice de reabilitare ale fiecărei persoane.

Alegeți conform nevoilor

Inainte să vă aruncați în a cumpăra un cadru de mers, trebuie să vă gândiți bine ce condiții trebuie să îndeplinească. Alegerea cadrului de mers se face în funcție de nevoile dumneavoastră. Dacă doriți să îl folosiți doar acasă, puteți alege un cadru de mers simplu, dacă doriți să faceți plimbări puteți alege între cadrul de mers pliabil cu roți sau un rolator ortopedic cu sezut.

De asemenea, dacă în activitățile zilnice aveți obstacole precum scări, borduri sau praguri înalte, asigurați-vă că modelul ales vă oferă capacitatea și siguranța de care aveți nevoie. Nu vă faceți griji, vom detalia fiecare cadru de mers în parte.

Testați înainte de a cumpăra

Recomandăm testarea cadrului de mers înainte de achiziție pentru a vă asigura că faceți o alegere potrivită. Nimeni nu poate decide pentru dumneavoastra.

Tipuri de cadre de mers

Cadrul de Mers Fix

Acest cadru este ideal persoanelor care necesită scutirea de efort a membrului inferior. Este construit din aluminiu, lucru care îl face foarte ușor și mai permite ajustarea pe înălțime datorită picioarelor telescopice. Cadrul oferă posibilitatea de reglare amplă a
înălțimii pentru a se potrivi la majoritatea oamenilor. Cadrul mai prezintă 2 mânere dintr-un material fin și plăcut la atingere și 4 amortizoare din cauciuc la nivelul picioarelor pentru a vă oferi stabilitate și control.

Este un cadru de mers foarte accesibil, dar care își îndeplinește scopul într-un mod rudimentar. Pentru ca pacientul să se miște cu el, nu ridică întreaga greutate a cadrului, ci doar îl sprijină pe sol pe două picioare de pe aceeași parte, în timp ce sunt ridicate celelalte două picioare pentru a se deplasa înainte.

Acest mod de utilizare poate fi puțin greu de aplicat la început, dar odată ce pacientul s-a acomodat nu mai reprezintă o problemă.

Cadrul de Mers Pliabil

Acest cadru de mers este mai practic decât cel fix. El oferă două funcții suplimentare față de cel fix. După cum spune și denumirea, acest cadru poate fi pliat pentru a-l putea depozita cu ușurință în spații înguste, în mașină, s.a.m.d. De altfel, mai oferă și funcția de cadru fix/mobil. Acesta poate avea funcție de pasitor, acest lucru realizându-se prin posibilitatea de a mișca părțile laterale ale cadrului pe rând. Funcția aceasta este mult mai comodă pentru utilizator, mai ales dacă nu are experiență cu un cadru de mers.

De asemenea, prin intermediul unor blocatoare, cadrul poate fi blocat și astfel devine cadru de mers fix. Acest cadru este de asemenea reglabil pe înălțime.

De obicei, cadrele de mers pliabile vin cu 2 picioare care prezinta roti din material rezistent pe partea din față, iar unele modele prezintă chiar și sezut pentru a oferi posibilitatea de odihnă a utilizatorului.

Rolator Ortopedic

Rolatorul ortopedic cu 4 roți este mult mai inteligent față de cadrele de mers convenționale.

Acest rolator oferă mai multe posibilități de utilizare față de cadrul de mers. Vine dotat cu 4 roți pentru deplasare, 2 mânere pentru frână de mână care aplică înfrânare pe roțile din spate, șezut pentru cazul în care persoana obosește și un coș pentru a depozita diverse lucruri, precum cumpărături, obiecte personale, etc.

Rolatorul păstrează funcția de reglare pe înălțime și funcția de rolator pliabil.

Acest rolator este recomandat persoanelor care au nevoie de un sprijin în deplasare mai mult în afara locuinței și care nu riscă să piardă controlul rolatorului, acesta având cele 4 roți.

Reglarea înalțimii

Marea majoritate a cadrelor de mers și a rolatoarelor vin cu posibilitatea de a regla înălțimea acestora. Pentru a vă asigura că alegeți modelul potrivit, acesta trebuie reglat în asa fel încât să stați cu mâinile usor îndoite pe mânere, oferindu-vă sprijinul și siguranța de care aveți nevoie.

Mentenanța cadrului

O atenție deosebită trebuie acordată menținerii și întreținerii cadrului de mers, asigurând funcționarea optimă și durabilitatea acestuia.

Greutatea cadrului

Cadrele de mers sunt de obicei gândite și confecționate pentru a fi usor de utilizat, iar greutatea acestora este diminuată cat de mult se poate fără a afecta integritatea acestuia. Cadrele de mers variază în greutate între 1.5 kg și 3.5 kg.

Rolatoarele sunt puțin mai grele, dar prezența rotilor pentru miscare fac această greutate să nu fie resimțită de utilizator. Greutatea acestora variază între 7 kg și 9.8 kg.

Materiale folosite

Fie că vorbim de cadre de mers sau rolatoare, în cea mai mare parte acestea sunt confecționate din aluminiu, plastic, cauciuc și material textil. Aluminiul este folosit pentru cadru, care oferă o integritate structurală rigidă, fiind usor și nesusceptibil la rugină. Plasticul de obicei se folosește la nivelul mânerelor, cauciucul se foloseste la roți, iar in unele cazuri materialul textil în cazul în care cadrul sau rolatorul prezintă spatiu de depozitare.

Selectarea furnizorului potrivit

Asigurați-vă că achiziționați cadre de mers de la un furnizor reputabil, care oferă produse de calitate și un serviciu clienți excelent. Experiența și siguranța în utilizare pot depinde semnificativ de alegerea făcută. Evitați să achiziționați cadre de mers second hand, deoarece acestea pot prezenta uzură ce vă poate pune în pericol.

Concluzii

Alegerea cadrului de mers potrivit este esențială pentru îmbunătățirea mobilității și calității vieții. Consultarea cu specialiști, testarea produsului și alegerea unui furnizor de încredere sunt pași critici în acest proces.

La Red Ortopedic Med, ne angajăm să oferim consultanță și produse de înaltă calitate pentru a vă asista în alegerea ideală. Vizitați catalogul nostru online pentru a explora gama noastră de dispozitive de mers și a găsi soluția potrivită pentru nevoile dvs.
spacer
Website detinut de RED ORTOPEDIC MED S.R.L., CIF: RO36754170, Reg.Com: J35/3144/17.11.2016