Telefon: 0770.713.849

Cosul este gol

» Blog » Hernie de disc

Momentan nu sunt introduse produse in aceasta sectiune.

Hernia de disc - Cauze, Simptome, Tratament


Motive pentru care apare hernia de disc


Cuprins:

Hernia de disc este rezultatul apariției unor leziuni ale discurilor intervertebrale. 

Discurile intervertebrale au rolul de a proteja coloana vertebrală de șocuri care intervin în timpul activitaților noastre zilnice.

Discurile intervertebrale sunt alcătuite din inele fibroase și un țesut gelatinos. În momentul în care înaintăm în vârstă sau avem parte de accidentări, există riscul ca discurile să fie afectate și astfel pot ieși în exterior, lucru care duce la apariția herniei de disc.

Hernia de disc de cele mai multe ori apare în zona lombară, dar se poate produce și în regiunea cervicală.

Factori de risc

  • Greutate excesivă
  • Locurile de muncă solicitante din punct de vedere fizic
  • Fumatul
  • Factori genetici
  • Condusul pentru lungi perioade de timp
  • Stilul de viată sedentar

Simptomele herniei de disc

Hernia de disc are ca simptome următoarele: durere, amorțeală, slăbiciune a piciorului, asociată cu durerea lombară.

Durerea de la nivelul piciorului se manifestă atunci când hernia de disc se situează în zona lombară, pe lângă durerea în zona inferioară a spatelui, se mai pot simți dureri în zona feselor, coapse și gambe. Senzația dureroasă poate crește în momentul în care faceți anumite miscări, strănutați sau tușiți.

Amorțeala și furnicăturile apar în mod frecvent la persoanele cu hernie de disc. Această senzație apare pe traiectul nervului afectat.

Slăbiciunea musculară apare din cauza faptului că mușchii controlați de nervii afectați slăbesc, lucru care afectează diverse activitați.

Diagnostic

În cazul în care întâmpinați astfel de probleme, este recomandată examinarea fizică de către un medic, care va încerca să localizeze cauza durerii. Desi cel mai frecvent este examenul RMN, care este în cele mai multe cazuri suficient pentru a stabili diagnosticul de hernie de disc, specialistul vă mai poate recomanda examene neurologice, cum ar fi Electromiografia (EMG) și Viteza de conducere nervoasă, pentru a localiza leziunile nervoase.

Tratament

La început se recomandă tratamentul medicamentos, care are ca scop diminuarea simptomelor și îmbunătațirea capacitații de miscare a pacientului, lucru care poate dura de la câteva zile până la câteva săptamâni.

În multe cazuri se recurge la imobilizarea coloanei cu o orteză de tip LombostatLombostatul nu este recomandat doar pentru hernie de disc, ci este recomandat și pentru dureri lombare, diferite afecțiuni ale coloanei lombare și sacrale, lumbago, discopatii lombare, osteocondrită, spondiloză, spondiliartrită si dureri cronice de spate.

Kinetoterapia și fizioterapia sunt metode de tratament care, în majoritatea cazurilor, dau rezultate foarte bune.

În cazul în care acestea nu au succes, se poate opta pentru infiltrații spinale, care au ca și compoziție un amestec de medicamente ce sunt livrate în spațiul epidural al coloanei vertebrale. Infiltrațiile spinale pot reduce inflamația și pot fi eficiente atunci când sunt livrate direct în zona dureroasă.

În anumite situații se recurge la metoda chirurgicală, deși aceste cazuri sunt mai rare. Dacă pacientul nu prezintă îmbunătațiri după câteva săptămâni de tratament medicamentos, medicul poate indica nevoia de chirurgie.

În cazul tratării prin metodă chirurgicală a discului herniat, specialistul elimină portiunea proeminentă a discului intervertebral, dar în unele cazuri mai rare poate fi nevoie de eliminarea întregului disc afectat.

Dacă ați fost diagnosticat cu hernie de disc, cel mai bun mod de tratament este decis de către medicul specialist.

La Red Ortopedic Med, descoperiți o gamă variată de orteze pentru coloana vertebrală și beneficiați de posibilitatea de a comanda produsele dorite, cu livrare directă la domiciliu prin intermediul unei companii de curierat de încredere.

spacer
Website detinut de RED ORTOPEDIC MED S.R.L., CIF: RO36754170, Reg.Com: J35/3144/17.11.2016