Telefon: 0770.713.849

Cosul este gol

Catalog produse
» BLOG » Fractura Degetelor de la Picior

Momentan nu sunt introduse produse in aceasta sectiune.Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Fractura Degetelor de la Picior


Fractura degetelor de la picior este o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă sau activitate fizică. În acest articol, vom explora cauzele, simptomele, diagnosticarea, tratamentul și prevenirea fracturilor degetelor de la picior. Scopul nostru este să oferim informații clare și utile, pentru a ajuta cât mai multe persoane să înțeleagă și să gestioneze această afecțiune.

Ce Este Fractura Degetelor de la Picior?

Fractura degetelor de la picior reprezintă ruperea unuia sau mai multor oase din degetele piciorului. Aceasta poate varia de la o mică fisură la o fractură completă, în funcție de forța și direcția impactului.

Cauzele Fracturii Degetelor de la Picior

 • Traumatisme Directe: Loviturile directe, cum ar fi căderea unui obiect greu pe picior sau lovirea piciorului de un obiect dur, sunt cauze comune ale fracturilor degetelor de la picior.
 • Accidente Sportive: Activitățile sportive, în special cele care implică mișcări rapide și schimbări bruște de direcție, pot duce la fracturi.
 • Accidente Casnice: Alunecările și căzăturile în casă sunt frecvente, mai ales în rândul copiilor și persoanelor în vârstă.

Simptomele Fracturii Degetelor de la Picior

 • Durere Intensă: Durerea este adesea imediată și severă.
 • Umflături și Vânătă (echimoză)i: Zona afectată se poate umfla rapid și poate deveni vânătă.
 • Deformare Vizibilă: Degetul poate părea deformat sau îndoit într-un unghi neobișnuit.
 • Dificultăți în Mișcare: Mișcarea degetului sau a piciorului poate fi dureroasă și limitată.

Diagnosticarea Fracturii Degetelor de la Picior

Pentru a diagnostica o fractură a degetelor de la picior, medicul va efectua o examinare fizică detaliată și va verifica simptomele. O radiografie este adesea necesară pentru a confirma fractura și pentru a determina severitatea acesteia. În cazurile complexe, pot fi necesare investigații imagistice suplimentare, cum ar fi scanările CT sau RMN.

Tratamentul Fracturii Degetelor de la Picior

 • Imobilizarea cu orteze: In cele mai multe cazuri se recomanda utilizarea unei orteze walker sau orteza cu incarcare pe calcai pentru a imobiliza degetele afectate datorita usurintei de purtare si stabilizarii mult mai bune pe care le ofera o orteza de picior. 
 • Imobilizare: Folosirea unei atelă sau a unui bandaj special pentru a menține degetul într-o poziție stabilă.
 • Gheață și Elevatie: Aplicarea gheții și menținerea piciorului ridicat pentru a reduce umflătura. Aplicarea de gheata poate diminua durerea, insa nu trebuie exagerat cu aplicarea acesteia. Tinerea piciorului ridicat se poate realiza prin punerea mai multor perne sub picior, aceasta practica reducand umflarea piciorului.
 • Medicație: In functie de ce prescrie doctorul, medicamentatia adecvata poate ajuta la procesul de vindecare si reducere a durerii.
 • Intervenție Chirurgicală: În cazurile severe, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a realinia oasele.

Prevenirea Fracturii Degetelor de la Picior

Prevenirea fracturilor degetelor de la picior poate fi realizată prin purtarea încălțămintei adecvate, care oferă stabilitate și protecție. Atenția la mediul înconjurător, evitarea suprafețelor alunecoase și asigurarea că nu există obstacole în calea de mers sunt, de asemenea, măsuri importante. Utilizarea echipamentelor de protecție în timpul activităților sportive poate reduce semnificativ riscul de accidentare.

De asemenea, daca lucrati intr-un mediu in care exista posibilitatea de accidentare (ex: domeniul constructiilor), asigurati-va ca purtati pantofi cu protectie metalica, cunoscuti ca si "pantofi cu bombeu metalic”.

Concluzie

Fractura degetelor de la picior poate fi o afecțiune dureroasă și inconfortabilă, dar cu diagnosticare și tratament adecvat, inclusiv utilizarea ortezelor, recuperarea poate fi eficientă și completă. Dacă suspectați o fractură, este important să consultați un medic pentru a primi îngrijirea necesară.

La Red Ortopedic Med, va punem la dispozitie o gama larga de proteze pentru afectiuni la nivelul picioarelor si nu numai. De asemenea, ne asiguram ca produsul ajunge la dumneavoastra intr-un timp cat mai scurt.
spacer
Website detinut de RED ORTOPEDIC MED S.R.L., CIF: RO36754170, Reg.Com: J35/3144/17.11.2016