Telefon: 0770.713.849

Cosul este gol

Catalog produse
» BLOG » Fasceita Plantara

Momentan nu sunt introduse produse in aceasta sectiune.Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Fasceita PlantarăFasceita plantară, cunoscuta si ca fasciita plantara, este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de călcâi, afectând atât sportivii, cât și persoanele obișnuite. Această afecțiune poate fi debilitantă dacă nu este tratată corespunzător. În acest articol, vom explora cauzele, simptomele, diagnosticarea și tratamentul fasciitei plantare, oferind sfaturi utile pentru prevenire și gestionare. Scopul nostru este să oferim informații clare și utile, pentru a ajuta cât mai multe persoane să înțeleagă și să gestioneze această afecțiune.

Ce Este Fasciita Plantară?

Fasciita plantară este o inflamație a fasciei plantare, o bandă groasă de țesut conjunctiv care se întinde de la călcâi până la degetele de la picioare. Această structură joacă un rol crucial în susținerea arcului piciorului și în absorbția șocurilor în timpul mersului. Atunci când fascia plantară este suprasolicitată sau deteriorată, poate apărea inflamația, provocând durere și disconfort.

Cauzele Fasciitei Plantare

Fasciita plantară este adesea cauzată de suprasolicitarea fasciei plantare prin activități care implică mersul pe jos, alergarea sau statul prelungit în picioare. Alte cauze includ încălțămintea inadecvată, mai ales cea care nu oferă suficient suport pentru arcadă, și biomecanica deficitară, cum ar fi piciorul plat (platfus). Factorii de risc suplimentari includ obezitatea, care pune o presiune suplimentară pe fascia plantară, și îmbătrânirea, care poate duce la scăderea elasticității fasciei.

Simptomele Fasciitei Plantare

Fasciita plantară se manifestă prin mai multe simptome caracteristice:
 • Durerea în Zona Călcâiului: Durerea ascuțită, similară unei înțepături sau arsuri, resimțită pe partea inferioară a călcâiului, este cel mai frecvent simptom.
 • Durerea de Dimineață: Durerea este adesea mai intensă la primii pași de dimineață sau după perioade lungi de repaus, deoarece fascia plantară se contractă în timpul nopții.
 • Durerea După Activitate: Durerea poate scădea pe parcursul zilei, dar revine după activități fizice intense sau stat în picioare pentru mult timp.
 • Sensibilitatea la Atingere: Zona afectată poate deveni sensibilă la atingere, mai ales în zona călcâiului.
 • Rigiditate: Rigiditatea la nivelul piciorului, în special dimineața sau după perioade de inactivitate, este un simptom comun.
 • Durere Difuză: Durerea poate radia de-a lungul piciorului, nu doar în călcâi.
 • Absența Umflăturii Vizibile: De obicei, nu există umflături vizibile, deși durerea și inflamația sunt prezente.

Diagnosticarea Fasciitei Plantare

Diagnosticul fasciitei plantare se bazează în mare parte pe istoricul medical și pe examinarea fizică. Medicul va evalua simptomele și va examina piciorul pentru a identifica zonele dureroase. Radiografiile sau alte investigații imagistice pot fi utilizate pentru a exclude alte afecțiuni, cum ar fi fracturile de stres sau pintenii osoși.

Tratamentul Fasciitei Plantare

Tratamentul fasciitei plantare se concentrează pe reducerea inflamației și ameliorarea durerii. Opțiunile de tratament includ:
 • Sustinatori plantari personalizati: Realizam sustinatori plantari personalizati pentru persoane care prezinta probleme la nivelul picioarelor precum fasceita plantara, platfus, pinteni calcaneeni si altele.
 • Odihna și gheața: Evitarea activităților care agravează durerea și aplicarea gheții pe călcâi pot ajuta la reducerea inflamației.
 • Întinderi și exerciții: Exercițiile de întindere a fasciei plantare și a tendonului lui Ahile pot ameliora simptomele.
 • Încălțăminte adecvată: Purtarea încălțămintei cu suport adecvat pentru arcadă pot oferi un sprijin suplimentar și pot reduce tensiunea asupra fasciei plantare.
 • Medicație: Anti-inflamatoarele nesteroidiene (AINS) pot ajuta la reducerea durerii și inflamației.
 • Terapia fizică: Un fizioterapeut  poate oferi un program personalizat de exerciții și tehnici de masaj pentru a ameliora durerea.
 • Injecții cu corticosteroizi: În cazurile severe, injecțiile cu corticosteroizi pot fi utilizate pentru a reduce inflamația.

Prevenirea Fasciitei Plantare

Pentru a preveni fasciita plantară, este important să purtați încălțăminte adecvată care oferă suport pentru arcadă și amortizare, precum si utilizarea unor sustinatori plantari personalizati (talpici). Menținerea unei greutăți corporale sănătoase poate reduce presiunea asupra fasciei plantare. Exercițiile regulate de întindere și întărire a mușchilor piciorului pot ajuta, de asemenea, la prevenirea acestei afecțiuni.

Fasciita plantară poate fi o afecțiune dureroasă și inconfortabilă, dar cu diagnosticare și tratament adecvat, majoritatea persoanelor pot experimenta o ameliorare semnificativă a simptomelor. Dacă aveți dureri persistente la nivelul călcâiului, este important să consultați un medic pentru a primi îngrijirea necesară și pentru a evita complicațiile pe termen lung.

spacer
Website detinut de RED ORTOPEDIC MED S.R.L., CIF: RO36754170, Reg.Com: J35/3144/17.11.2016