redortopedicmed.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.

Telefon: 0770.713.849

Cosul este gol

Catalog produse

Entorsa de gleznăEntorsa de gleznă este o leziune frecventă, care este rezultatul întinderii sau ruperii ligamentelor laterale ale gleznei. Aceste ligamente leagă oasele articulației și le oferă stabilitate.

Cauze

Entorsa acută de gleznă apare în momentul în care răsuciți brusc articulația gleznei sau când cădeți cu piciorul într-o poziție incomodă. Cel mai des, aceasta se întâmplă atunci când pacientul a sărit sau a alergat pe o suprafață cu denivelări.

Simptome

Entorsa de gleznă poate provoca dureri de diferite grade, sensibilitate, rigiditate, vânătăi, amorteală în degetele de la picioare, incapacitatea de a merge, rază de miscare limitată.

Tratament

Un tratament foarte des utilizat este tratamentul RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation)

Odihnă 

Trebuie să evitați miscarea părtii lezate, astfel favorizând reducerea durerii și vindecarea. Puteți să folosiți cârje pentru a vă ajuta să vă deplasați.

Gheată 

Timp de 3 zile trebuie să aplicați gheată în zona afectată.

Compresie 

Compresia ajută la scăderea umflăturilor și oferă stabilitate gleznei prin imobilizarea acesteia. Compresia se face prin intermediul unei fâșii elastice timp de câteva zile.

Elevatia 

Țineți ridicată partea vătămată deasupra nivelului inimii pentru a reduce umflarea. Se aplică între 2 - 3 zile.

De asemenea, în cazul entorselor de gleznă se mai poate folosi pentru imobilizare ortezele de gleznă, care sunt recomandate pentru entorse de gradul II si III, traumatisme ale țesuturilor moi, recuperarea precoce după o patologie variată posttraumatică și/sau post chirurgicală și altele.

Pentru o recuperare cât mai eficientă, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o serie de exerciții menite pentru a restabili funcționalitatea gleznei pentru a evita viitoare entorse.


» BLOG » Entorsa glezna

spacer
Website detinut de RED ORTOPEDIC MED S.R.L., CIF: RO36754170, Reg.Com: J35/3144/17.11.2016