Telefon: 0770.713.849

Cosul este gol

» BLOG » Ciorapi Compresivi

Momentan nu sunt introduse produse in aceasta sectiune.




Ciorapii Compresivi



Ciorapii compresivi sau ciorapii medicinali sunt folosiți de o multitudine de persoane din diverse domenii de activitate.

Ciorapii compresivi îndeplinesc multe roluri și pot fi folosiți în diverse afecțiuni, dar rolul lor principal este de a stimula circulația sanguină la nivelul membrelor inferioare, lucru care poate preveni sau trata anumite afecțiuni venoase.

Noi vă vom expune diferite aspecte ale ciorapilor compresivi, dar pentru tratarea anumitor afecțiuni trebuie să aveți indicații de la medicul specialist.

Cuprins:

Ce sunt ciorapii compresivi?


Ciorapii compresivi sunt concepuți pentru tratarea varicelor și alte afecțiuni venoase. Acest lucru se realizează prin faptul că ciorapii compresivi favorizează circulația eficientă a sângelui la nivelul membrelor inferioare.

Modul de funcționare


Ciorapii medicinali funcționează pe un principiu simplu, dar eficient, iar acela este compresia. Ei aplică o presiune uniformă pe întreaga suprafață a picioarelor, lucru care îmbunătățește circulația sanguină.

Ciorapii sunt confecționați să fie mai strânși la baza gleznelor și devin mai largi cum urcă pe picior, lucru care favorizează circulația sângelui spre inimă.

Acestia se folosesc pentru a elimina durerile, disconfortul și inflamațiile ce apar la nivelul membrelor inferioare din cauza varicelor. Ajută la ameliorarea efectelor dureroase ale varicelor și prevenția de noi vene varicoase.

Tipuri de ciorapi compresivi


Pentru ca ciorapii să își îndeplinească scopul, mărimea și modelul trebuie alese corespunzător. În cazul în care ciorapii sunt prea largi, aceștia nu vor face compresie, iar dacă ciorapii sunt prea strânși pot face mai mult rău decât bine.

Când alegem ciorapii compresivi, trebuie să ținem cont de următoarele:
  • Gradul de compresie;
  • Lungimea
  • Culoarea
  • Modelul

Ciorapii de compresie ușoară

Acestia oferă o compresie ușoară picioarelor, până în 15 mm Hg. Acestia sunt destinați persoanelor care petrec mult timp în picioare. Nu este nevoie de o prescripție medicală.

Ciorapi compresivi clasă I

Compresia acestor ciorapi este medie, între 15 și 20 mm Hg. Sunt recomandați pentru persoanele care doresc să prevină umflarea și oboseala picioarelor, ameliorarea varicelor medii, edeme sau în perioada postchirurgicală.

Ciorapi compresivi clasă II și III

Acesti ciorapi au cel mai ridicat grad de compresie care au între 20 și 40 mm Hg, dar există și ciorapi cu compresie mai mare de atât. Se folosesc doar în urma unei prescripții medicale și sunt recomandați pentru următoarele probleme: probleme serioase ca varicele, tromboza acută venoasă, edeme severe și probleme posttraumatice.

Recomandări


  1. Înainte de a achiziționa o pereche, măsurați piciorul dimineața, când nu este umflat.
  2. Ciorapii se îmbracă dimineața, când picioarele sunt relaxate și nu sunt umflate.
  3. În funcție de compresie, ciorapii pot fi mai dificil de îmbrăcat. Pentru a ușura îmbrăcarea, puteți folosi pudră de talc.
  4. Nu îmbrăcați ciorapii imediat după ce v-ați dat cu cremă pe picioare.
  5. Nu se poartă noaptea, în timpul somnului.
  6. Ciorapii compresivi trebuie schimbați odată la 4-6 luni, mai bine achiziționați două perechi pe care le alternați.
  7. Trebuie purtați cu regularitate și direct pe piele, nu peste colanți, etc.
  8. Se spală manual

Pe redortopedicmed.ro puteți vedea gama noastră de ciorapi compresivi.

Click AICI pentru catalogul online.
spacer
Website detinut de RED ORTOPEDIC MED S.R.L., CIF: RO36754170, Reg.Com: J35/3144/17.11.2016